12 Şubat 2011 Cumartesi

Geri Dönüştürülemeyenler Oyunu

Merhaba okuyucularım;

Dün akşam, Gönülçelen dizisinden rol arkadaşım Zeynep Tuğçe Bayat’ın yardımcı yönetmenliğini yaptığı Geri Dönüştürülemeyenler adlı oyuna gittim. Galata Perform’daki sahne küçük ama bir o kadar da sıcak bir ortam var. Sahnenin ortalama 30 kişilik kapasitesi var fakat bizbize olduğunuz için sanki size özel oynuyorlarmış gibi hissedebiliyorsunuz. Daha önceleri gittiğim Haldun Taner’in sitcom tadındaki oyunlarında sahneler oldukça büyüktür ve sinema izliyor havasına bürünebilirsiniz. Tabii ikisinin de tadı farklı diyerek konuya geçeyim.

Oyun başlarken birkaç dakika “hey ne oluyor burada, konu ne?” gibi sorular aklınızın bir köşesini işgal ediyor olsa da ışığı iyi kullanan bu oyunun sürekliyici bir öyküsü var çünkü oyun bittiğinde ne çabuk bitti daha yarım saat oldu diyerek saatime baktığımda oyun başlayalı 65 dk olduğunu gördüm.

Oyunun konusuna gelirsek ; Nüfus patlaması yaşanan ve buna paralel olarak toplumsal sorunların baş gösterdiği bu dünyada oldukça zengin bir fabrikatörün yaşadığı ilginç sıkıntıları ve devletin bu fabrikatörle olan ilişkilerini anlatıyor. Tabii içinde idam, yüz değiştirme operasyonu gibi seyircinin ilgisini çekebilecek noktalar da bulunuyor. Neyse daha fazla ayrıntıya girmeyeyim de gidip görün heyecanı kaçmasın diyerek size oyunla ilgili ve bilet alımı yapabileceğiniz bir kaç link vermek istiyorum.

http://www.biletix.com/event.htm?id=LTGP1

http://etkinlik.tr.msn.com/Event.aspx?op=Read&eventId=3d5cfead94f535f34

Unutmadan küçük hoş bir durumu da paylaşmak istiyorum: Tiyatroda önümde küçük bir çocuk oturuyordu. Oyun ilerlemeye başladıkça bu çocuğun yanındaki annesine homurdanmalarını duydum ve sonra bir baktım korkmaya başladı bu çocuk, ağladı ağlayacak annesi zor tutuyor bu ufaklığı. Anlayamadım önce ne oluyor diye. Hemen sonra öğrendim ki başrol oyuncusu bu ufaklığın babasıymış ve oyundaki itişme kakışmaları bu ufaklık gerçek sanmış.)

Eren Caner


http://erencaner.net/geri-donusturulemeyenler-oyunu adlı siteden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder